Software ja Hardware

Software ja Hardware

Tietotekniikka on mennyt eteenpäin vuosien aikana todella paljon. Eloktroniikka alalalla ja ennen kaikkea tietokone alalla sattuu ja tapahtuu lähes päivittäin. Tietokoneet ja niiden tekniikka menee kokoajan eteenpäin. Tänä päivänä kaikki huippu tietokoneet ovat todella huippu tietokoneita. Nämä tietokoneet joissa on todella hyvät prosessorit, tarpeeksi muistia ja hyvä näytönohjain, ovat todella nopeita. Kun käynnistät käyttöjärjestelmän, siinä ei välttämättä mene enempää kuin 20 – 30 sekuntia ennen kuin olet päässyt tietokoneellasi työpöydälle.

Mitä tarkoittaa sitten software ja hardware? Yllämainitut asiat kuuluvat kaikki hardware kategoriaan. Hardware kategoriaan kuuluvat siis prosessorit, muisti, näytönohjain, kovalevy ja muut tietokoneen osat. Kaikki nämä edellä mainitut voivat poiketa todella paljon, riippuen mallista, nopeudesta ja myös sitten suuruudesta. Mitä enemmän muistia, sitä nopeammin tietokone toimii.

Sama pätee myös prosessoreita, joka tarkoittaa siis että mitä nopeampi prosessori sitä nopeammin tietokone toimii. Kovalevyn suuruudella ei ole suoranaisesti mitään vaikutusta tietokoneen nopeuteen.

Software taas tarkoittaa käytännössä kaikkia ohjelmia jotka asennat tietokoneellesi. Sanotaan että tallennat ja asennat vaikka skype ohjelman. Tätä ohjelmaa kutsutaan softwareksi. Eli käytännössä software sana tarkoittaa ohjelmaa.

Miten hardware ja software liittyvät yhteen? Sillä tavalla että kun sinulla on kaikki tarvittavat komponentit eli hardwaret liitettynä tietokoneeseen, tulee sen toimia, jos kaikki on paikoillaan ja oikein asennettu. Softwaret ovat sen sijaan ohjelmia joita voit asentaa, käyttäen hardware komponentteja hyväkseen.

Eli käynnössä tämä tarkoittaa sitä että nämä pelaavat aina yhteen. Ilman hardware komponentteja ja tietokonetta, software sovellukset ovat täysin turhia. Sinulla tulee olla hardware komponentit toiminnassa jotta voit hyötyä software sovelluksista.