Kryptovaluutta bitcoin

Bitcoin onlinevaluutta

Bitcoin onlinevaluutta

Olet varmaankin kuullut ainakin mainittavan tästä valuutan tavoin toimivasta onlinemaksurahasta. Bitcoin on minkään maan valuutasta riippumaton, kelluva, täysin verkossa käytössä oleva rahan kaltainen vastike.

Tämä valuutta perustuu avoimeen kryptokoodiin ja se on perustettu vuonna 2008.

Kuka loi Bitcoinin?

Bitcoinin sanotaan olevan henkilön nimeltä Satoshi Nakamoto. Kukaan ei kuitenkaan tarkalleen tiedä, onko tämä totuus, sillä takana voi olla isompikin taho, joka on kehittänyt tämän. Satoshin kuitenkin kuvaillaan olevan Japanissa elävä mies, joka on syntynyt 5. päivä huhtikuuta vuonna 1975. Nämä henkilöspekulaatiot ja arvailut perustuvat kuitenkin lähinnä eurooppalaisten ja amerikkalaisten  tietokone-eksperttien arvailuihin. Olipa tämä mystinen henkilö kuka tahansa, on hän onnistunut luomaan vallan nerokkaan tuotteen.

Bitcoinin arvo kasvussa

Olemassa olevien bitcoinien kokonainen rahallinen arvo oli vuonna 2015 noin 2,7 miljardia euroa, ja vaihtokurssi oli tällöin seuraava 1 Bitcoin vastaa 200 euroa. Tällä hetkellä bitcoinia on liikkellä huomattavasti enemmän, sillä vuoden 2017 alussa sen arvon on laskettu olevan 16 miljardin dollarin tasoa.

Mitä Bitcoinilla voi ostaa?

Vuoden 2008, eli perustamisvuoden jälkeen Bitcoin on selkeästi saavuttanut tunnettuutta ja suosiota, sillä sillä voi nykyään ostaa verkossa melkeinpä mitä vain. Suomessa s eon käytössä muun muassa Levykauppa Äxällä, jotka ottivat käyttöön myöskin euroopan ensimmmäisen Bitcoin -automaatin. Tällä voit vaihtaa kätevästi käteistä suoraan bitcoineiksi. Sillä voi muun muassa vaihtaa valuuttaa itselleen, tai hyödyntää sitä monein eri verkkopalveluiden ostamiseen. Monilla uhkapelisivustoilla on myös mahdollissuus maksaa bitcoineilla.

Vuonna 2012 Bitcoin on kerännyt huomattavasti hämärää mainetta osakseen, sillä bitcoinien muodossa on maksettu suuria, laittomia huumekauppamaksuja. Toimijana oli etenki järjestäytyneeseen rikollisuuteen pohjautuva Silky Road 2.0. Sen kautta asiakkaat ja kauppaajat pystyivät nimettömästi j ailman pelkoa, että tapahtumia tarkkailtaisiin ulkopuolisten toimesta, siirtämään rahoja laittomien tuotteiden kustantamiseksi.

Bitcoinin oleellinen käyttötarkoitus sijoittaminen

Yksi merkittävimmistä bitcoinin käyttötarkoituksista on sijoittaminen. Erilaisten taloudellisten kriisien aikana bitcoinin arvo pysyy ylälttävänkin vakaana, sillä omistajuus on jakautunut niin laajasti. Siksi bitcoin onkin melko turvallinen valuutta sijoittajia ajatellen, sillä hajautuhyöty bitcoiinssa on vallan nerokas – huomattavasti parempi kuin esimerkiksi enemmän riippuvaisten kullan, hopean tai vaikkapa joukkovelkakirjalainojen tapauksessa.