Perusta oma verkkokauppa!

verkkokauppa

Nykyään todella monet asiat tapahtuvat verkossa ja niin myös kaikenlainen kaupankäynti  on siirtynyt sinne. Netti on kuitenkin täynnä ihan kaikkea laidasta laitaan ja erottuakseen on tehtävä entistä enemmän työtä ja myös pystyttävä takaamaan laadukas ja hyvä kokemus asiakkaille!

Ensimmäinen ja yksi tärkeimmistä päätöksistä odottaa uutta yrittäjää jo heti alkumetreillä, kun hänen tulee valita ohjelmisto joka pyörittää verkkokaupaa. Tämä ei välttämättä olekkaan niin helposti tehty, sillä valikoima on runsas ja uuden yrittäjän täytyisi osata ajatella yrityksensä tulevaisuutta pitkälle. Aina suinkaan halvin vaihtoehto ei ole paras, sillä kuten me kaikki tiedämme…aika on rahaa!

Toinen äärettömän tärkeä asia joka tulee ottaa huomioon, on verkkokaupan hakukoneoptimointi. Kannattaakin muistaa verkkokauppaa perustaessa että hakukoneoptimointia on todella monen tasoista ja myös sen hyvä toiminta on kiinni todella monesta eri asiasta! Voisi siis sanoa että on parempi panostaa todella hyvään hakukoneoptimointiin, sen sijaan että investoi siinä säästetyn rahan markkinointiin. Hakukoneoptimoinnin tärkeyttä nykypäivänä ei voi kylliksi korostaa, sillä se on elinehto hyvin toimivalle ja laaja alaiselle verkkokauppa toiminnalle.

verkkokauppa

Kannattaa myös pyrkiä valitsemaan ohjelmisto, joka on itselleen loogisin käyttää ja joka tuntuu ja näyttää hyvälle. Tämä painaa enemmän kuin muiden käyttökokemukset, sillä sen kuka ohjelmistoa käyttää eniten, on myös koettava se omakseen.

Hintoja ja laskutustapoja kannattaa myös vertailla, sillä niissä voi olla yllättävänkin suuria eroja ja aloittelevalle yrittäjälle juuri nuo tuossa säästetyt pennoset voivat tulla hyvinkin tarpeeseen.

Ylipäätään verkkokauppaa perustaessa tulisi olla selkeä ajatus siitä, ketkä ovat potentiaalista asiakaskuntaa. Yksi hyvä ajattelumalli on  myös se, että miettii mitä itse kaipaa toimivalta ja hyvältä nettikaupalta. Mitkä ovat niitä asioita joihin on ensiarvoisen tärkeää panostaa ja varmistaa niiden toimivuus?

Lopuksi tulee kaikkein tärkein asia, johon uuden verkkokauppayrittäjän tulisi keskittyä. Kuinka saada ihmiset tulemaan juuri tälle kyseiselle nettisivustolle? Tämä onkin asia, joka monelta unohtuu verkkokauppaa suunnitellessa, mutta ilman asiakkaita ei ole myöskään kaupankäyntiä. Jos itselle ei ole selvää kuinka listautua esimerkiksi Googlen hakukoneeseen, kannattaa jollekkin vaikka maksaa siitä, että varmistaa uuden yrityksensä näkyvyyden siellä.

Tässäpä olikin muutamia mietinnän arvoisia asioita jokaiselle omasta nettikaupasta haaveilevalle!